U ovoj je školskoj godini realiziran projekt „Fotkajmo matematiku oko nas“ čiji je cilj povezivanje matematičkih sadržaja i digitalnih alata obrađenih na satovima Matematike i Računalstva sa svakodnevnim životom. Učenici su dobili zadatak fotografijom zabilježiti matematičke oblike koje susreću u svojoj okolini (s naglaskom na objekte iz prometne struke – prometnice, znakove, signalizaciju i sl.) te potom istražiti svojstva uočenih matematičkih oblika. Sljedeći korak bio je, koristeći se nekim od digitalnih alata, izraditi materijale kojima će predstaviti svoje zaključke. Izrađujući materijale u zanimljivim alatima, učenici su proširili svoje spoznaje o temama koje nisu predviđene redovnim planom i programom predmeta Računalstvo i izrazili svoju kreativnost.

U projektu su sudjelovali učenici 1. TC razrednog odjela pod mentorstvom profesorica Đurđice Jelušić i Gordane Senić Koprivnikar.

Učenici Emanuel Čaić i Antonio Šimanić fotografirali su prometne znakove i obilježja te arhitektonske oblike, dok su  učenici Marin Gašparović i Ivona Kolar izradili prigodne digitalne sadržaje u kojima su istaknuli geometrijske likove i tijela te naveli njihova obilježja i definicije.

Cjelokupni rad objedinio je učenik Marin Gašparović koristeći web alat Sutori. U nastavku pogledajte konačni rezultat ovogodišnjeg projekta: