Kako se razvijala?

Povijest Prometne škole seže u šezdesete godine kada se u okviru Metaloprerađivačke škole s praktičnom obukom otvara odjel prometa i kada započinje školovanje kadrova za cestovni promet. Ondašnja Metaloprerađivačka škola zbog proširenja djelatnosti 1970. godine mijenja naziv u Metalsko-saobraćajni školski centar.

Najprije se započinje sa školovanjem vozača, a prva generacija tehničara cestovnog prometa upisana je 1971. godine. U razdoblju od 1991. do 1995. godine u školi su se obrazovali i tehničari unutrašnjeg transporta. Godine 1987. iz Ekonomske škole su u našu školu premješteni tehničari poštanskog prometa. Danas se ovo usmjerenje nosi naziv tehničari poštanskog i telekomunikacijskog prometa.

Od šezdesetih do devedesetih je škola više puta mijenjala naziv i lokaciju. Od već spomenute Metaloprerađivačke škole preko Metalsko-saobraćajnog školskog centraCUO ITKTehnološko-saobraćajnog školskog centra do današnje Prometne škole. Selili smo se iz današnje Ulice Jože Vlahovića preko lokacije u Ulici Braće Brancheta, lokacije u Vukovarskoj ulici pa natrag u Jože Vlahovića.

Škola je sada programski jasno određena i zaokružene cjelina – obrazuje kadrove u cestovnom i poštansko-telekomunikacijskom prometu i to za zanimanja:

  • vozač motornog vozila(trogodišnji program)
  • tehničar cestovnog prometa(četverogodišnji program)
  • tehničar za poštanske i financijske usluge(četverogodišnji program)