Održana školska natjecanja iz Informatike, Engleskog jezika i Geografije

Niti ova pomalo čudna školska godina koja je počela pod maskama i nastavila se online, nije spriječila najodvažnije učenike da se pripremaju i sudjeluju na natjecanju iz Informatike. Na natjecanje se prijavilo četvero učenika, ali su, nažalost, zbog zdravstvenih problema dva odustala. Hrabro se uhvativši u koštac sa zadacima, na školskoj razini održanoj 3. veljače, natjecali su se Antonio Nimac i Teo Rožić. Natjecanje su nadgledale članice školskog povjerenstva za provedbu natjecanja, profesorice Đurđica Jelušić, Gordana Senić Koprivnikar i Vesna Tijan.

Učenici 4. TC razrednog odjela Tin Božičević, Ante Tomić, Antonio Nimac, Marko Pikec, Karlo Stanić i, jedina djeva među „vitezovima okruglog stola“, Antonija Benić sudjelovali su u natjecanju iz Engleskog jezika održanom 15. veljače. Njihovi su dojmovi uglavnom slični, složili su se u procjeni kako su neki zadaci bili prilično teški te kako im je vokabular u pojedinim tekstovima bio djelimice nepoznat. Zadaci na natjecanju su iz gimnazijskog programa, ali se naši učenici natječu u kategoriji strukovnih škola. Dodatna je stavka u složenosti ovoga natjecanja to što su se kandidati morali točno pridržavati pravila kod ispisivanja odgovora u čistopis jer su se bodovale samo ispravno i čitko napisane riječi. Natjecanje je pratilo povjerenstvo u sastavu profesorica Beti Milardović, Klaudije Šanko i profesora Marina Marijanića. Čestitamo ekipici  odvažnih Engleza i navijamo da se plasiraju na županijsku razinu natjecanja.

Školska razina natjecanja iz Geografije održana je u ponedjeljak 22. veljače. Pod mentorstvom profesora Ivana Čirjaka natjecali su se Lucija Čavić i Dominik Kožul, učenici 2. TC razrednog odjela i to u kategoriji četvrtih razreda. Čestitamo svim sudionicima natjecanja! Želimo im što bolji rezultat i plasman na iduću razinu.

Natječemo se i u struci

Školsko natjecanje učenika iz obrazovnog sektora Promet i logistika za zanimanje vozač motornog vozila održano je 22. veljače 2021. Sudjelovala su dvojica učenika –  Rožić Teo, učenik 3.V2 razreda i Antonio Blažević, učenik 3.V1 razreda. Mentor im je bio profesor Bojana Petran. Oba natjecatelja s lakoćom su svladala obuku vožnje, ali na međužupanijsko natjecanje, koje će se održati u travnju, ide učenik Antonio Blažević koji je na školskom natjecanju bio za samo jedan bod bolji od Tea Rožića. Ako se Antonio Blažević na međužupanijskom natjecanju plasira među osam najboljih, predstavljat će našu školu na državnom natjecanju World Skills Croatia.