Gdje se nalazi?

Knjižnica je smještena na drugom katu na zapadnom krilu školske zgrade u prostoru od 120 m² koji zajednički dijele naša, Strojarska i Brodograđevna škola.

Kako doći do knjižnice?

Popnite se stubama uz vrata školske sportske dvorane (desno od ulaza s parkirališta) na drugi kat. Skrenite desno i hodajte ravno 5-6 m. Ulaz u knjižnicu nalazi se lijevo i označen je natpisom.

Voditeljica: Madlen Zubović, prof. i dipl. knjiž.

Opremljenost

Knjižnica se sastoji od dijela u kojem se čuvaju knjige i prostranog čitaoničkog dijela u kojem se učenici bave različitim aktivnostima vezanim uz razvijanje informacijske, medijske i digitalne pismenosti.

U knjižnici se osim posudbe knjiga, povremeno održava i nastava, edukativne i kreativne radionice, književni susreti, predavanja, pripreme za natjecanja i sl.

Školske godine 2019./20. dio prostora školske knjižnice transformiran je u 3D laboratorij u kojem se nastavnici i učenici bave primjenom 3D tehnologije u nastavi i različitim projektnim aktivnostima.

Knjižni fond knjižnice Strojarske i Prometne škole obuhvaća oko 12.000 naslova. Nalaze se tu enciklopedijski i jezični rječnici, leksikoni, lektirna djela i beletristika, znanstveno-popularna i stručna literatura, udžbenici i priručnici, časopisi te  baza audiovizulanih nastavnih materijala.

Učenicima u knjižnici stoje na raspolaganju četiri računala s pristupom Internetu i pet 3D printera.

Pravila posudbe

Prema Pravilniku o radu školske knjižnice korisnik može posuditi najviše 2 knjige i zadržati ih 15 dana. Obveza je učenika čuvati posuđene knjige i drugi inventar školske knjižnice.

Učenici završnih razreda i učenici koji se ispisuju moraju prije ispisa i preuzimanja svojih dokumenata vratiti sve knjige u knjižnicu i predočiti školskoj administratorici razdužnicu koju potpisuje školska knjžničarka.

Polaznici programa obrazovanja odraslih također mogu koristiti usluge školske knjižnice uz obvezu plaćanja godišnjeg predujma.

Oštećenu ili izgubljenu knjigu korisnici su dužni nadoknaditi nabavkom nove istoga naslova ili druge u dogovoru s knjižničarkom.

Pravila ponašanja u knjižnici

U knjižnici možete čitati, istraživati, pisati zadaću ako je niste stigli napisati kod kuće, okupljati se i kreativno izražavati u stvaralačkim radionicama, družiti se i razgovarati. Naravno, sve to poštujući pravila lijepoga ponašanja.

Radno vrijeme

Prostor knjižnice otvoren je cijeli dan jer škole rade u smjenama.

Radno vrijeme za korisnike Prometne škole:

  • od 8 do 14 (parni tjedni)
  • od 13 do 19 (neparni tjedni)

Ako ne možete dočekati našu smjenu ili doći do škole, prošećite našom virtualnom knjižnicom: