Ova školska godina specifična je zbog epidemiološke situacije u kojoj smo se našli, što je utjecalo i na organizaciju međužupanijskog izlučnog natjecanja učenika u disciplini Vožnja motornog vozila.

Natjecanje se održalo 12. travnja 2021. na prometnom poligonu na Srdočima. Natjecao se učenik Antonio Blažević iz 3. V1 razrednog odjela, pod mentorstvom profesora Bojana Petrana. Natjecanje se realiziralo online, putem aplikacije Zoom. Povjerenstvo u Zagrebu pratilo je online vještinu vožnje koje se sastoji od dva modula, tzv. pikada i precizne vožnje između pločica.

Uvjeti natjecanja bili su nezahvalni. Padala je jaka kiša, bilo je hladno i tmurno, a najteže od svega bilo je pratiti tijek vježbi kamerama na mobitelu, uz istovremenu direktnu komunikaciju s Povjerenstvom u Zagrebu.  Bilo je to potpuno novo i zanimljivo iskustvo, ali nadamo se da će se u budućnosti vratiti nekadašnji uvjeti praćenja natjecanja uživo.

Zahvaljujem na pomoći i suradnji kolegicama i kolegama: Gordani Senić Koprivnikar, Sandiju Basiću, Alenu Paniću, Miri Žepini i Mateju Buriću.

Posebno pohvaljujem učenika Antonija Blaževića na iznimnom trudu i ozbiljnosti kojom je pristupio natjecanju i obvezama.

Bojan Petran, dipl.ing., prof.savjetnik

Rijeka, travanj 2021.