Učenici, predmetni nastavnici, razrednici i školska pedagoginja, obilježili su s učenicima Dan sigurnijeg Interneta: uživo i  u virtualnom okruženju.

Učenici su online za vrijeme sata razrednog odjela sa svojim razrednicima razgovarali  o opasnostima koje se mogu dogoditi ako neoprezno koriste Internet.

Na sam dan provedbe, u utorak, 9. veljače 2021. od 9,00 do 19,00 sati, učenici su mogli unaprijediti svoje znanje o sigurnosti na internetu. Sve detalje mogli su naći na poveznici:

https://www.dansigurnijeginterneta.org/index.php/informacije/

Smjernice za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, svim školama poslao je Tomislav Ramljak, dipl. soc. radnik u ime Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Školska  pedagoginja je zajedno s maturanticama Antonijom Benić i Sarom Rahmanović iz 4.TC razrednog odjela  osmislila tematski plakat kao podsjetnik na sigurnije korištenje Interneta. Za sve učenike pripremila je anonimnu online anketu pod nazivom: “Koliko sam siguran/sigurna na Internetu?“. Rezultate ankete analizirat ćemo na sjednici Vijeća učenika čim se svi učenici vrate u školske klupe.

Profesorica Računalstva, Đurđica Jelušić, je kao i svake godine s učenicima obilježila ovaj dan. Učenicima 1.TC, 1.V1 i 1.V2  razrednog odjela poslana je poveznica i upute za sudjelovanje u nagradnom online kvizu, a na satovima Računalstva tijekom ovog tjedna provode se aktivnosti usmjerene na jačanje svijesti o opasnostima na internetu i kako se od njih zaštititi.

Profesorica Gordana Senić Koprivnikar je na proteklim satovima Računalstva u 1. PF razrednom odjelu, koristeći prigodne video lekcije o Privatnosti na mreži, Sigurnosti na Internetu i Tehnologiji u službi čovjeka, prikupila učenička razmišljanja o ovim važnim temama.