Dana, 5. 12. 2019., održan je stručni posjet učenika Prometne škole tvrtki Rimac automobili, čije je sjedište u Svetoj Nedelji, nedaleko Zagreba. Okosnicu stručne posjete činilo je upoznavanje s poviješću tvrtke te s izumima, koje je vlasnik Mate Rimac, patentirao još za vrijeme srednjoškolskih dana. Osim navedenog, organizirano je razgledavanje proizvodnje, lakirnice i inženjerskog sektora tvrtke. Ono što čini njenu specifičnost su upravo kadrovi, kod kojih razina obrazovanja i stručna sprema nisu toliko bitni, koliko je bitna kreativna karakterna crta svakog pojedinog radnika te spremnost da velik dio svojeg vremena utroši u tehnički i vizualni razvoj njihovih vozila, koji u svijetu uživaju veliku popularnost.

U razvoju je trenutno Rimac Concept 2, vozilo na električni pogon velikog dometa s jednim punjenjem, čija će se cijena kretati oko 2 milijuna eura. Cjelokupni posjet trajao je cca. 2 školska sata.

Stručni posjet organiziran je za učenike 1. V1, 1. V2, 3. V1 i 3. V2 razrednog odjela u pratnji nastavnica Gordane Senić Koprivnikar i Vesne Tijan te nastavnika Denisa Vranekovića i Alena Panića. Na povratku, posjetili smo Advent u Zagrebu čime smo ovu terensku nastavu zaokružili na najljepši mogući način.