Naš 3. TC je prošli tjedan u pratnji svoje razrednice, Marijete Mašić, i nastavnika Praktične nastave, Denisa Vranekovića, posjetio Autokuću Šop.

Autokuća Šop obiteljsko je poduzeće, ugovorni partner i ovlašteni serviser Mercedes-Benz vozila za Primorsko-goransku županiju.

Uz veliki servisni prostor i lakirnicu, Autokuća Šop raspolaže i prodajnim prostorom u kojem izlažu Mercedes-Benz vozila te opremu za njih.

Ovom prilikom učenici su se upoznali s postupkom zaprimanja vozila na servis ili popravak i slijedom rada i osnovnim postupcima prilikom servisiranja osobnih i teretnih vozila. Doznali su i kako se odvija restauracija starih vozila i lakiranje oštećenih dijelova ili vozila u cjelini. Posebnu pozornost izazvalo je bogato opremljeno skladište u kojem se pomno soritiraju i čuvaju različiti alati i rezervni dijelovi.

Naš razgled završio je prigodnom razmjenom dojmova uz kroštule i sokove koje su za nas pripremili naši domaćini.

P. S. Jesmo li spomenuli da smo imali i besplatan organizirani prijevoz autobusom od škole do Autokuće Šop i od Autokuće do grada :)?

Hvala svim djelatnicima Autokuće, a posebno našem domaćinu, gospodinu Borisu Šopu, na srdačnom dočeku i vođenom stručnom razgledu tvrtke.

Marijeta Mašić, prof. mentor