Ponosno objavljujemo da smo napravili super humanitarnu akciju u okviru programa Škole za Afriku. Dugo smo razmišljali kako ćemo osmisliti humanitarnu akciju u okviru ovog edukativnog i nadasve plemenitog programa, u kojoj će sudjelovati svi učenici, nastavnici, djelatnici Škole i zainteresirani roditelji. Padali su nam napamet različiti prijedlozi, od toga da učenici peku u školi palačinke koje će prodavati do osmišljavanja prodajne izložbe učeničkih radova, i onda, nakon oluje ideja i tzv. „aha doživljaja“, dvije Vesne, profesorice Matematike i Hrvatskoga jezika, predložile su školskoj pedagoginji: Nastavnici će pripremiti kolače za humanitarnu prodaju. Time ćemo naše učenike potaknuti na sudjelovanje u akciji, a ni oni neće ostati gladni jer će u vrijeme marende odabrati slasticu po želji. Tijekom vikenda prionuli smo poslu. Pripremali smo slane i slatke zalogaje našim učenicima. Odaziv je bio odličan. Fotografije govore sve.

Ujutro, prije početka nastave, pripremili smo prodajne štandove u holu naše Škole. Osim toga, na velikom  televizoru u holu, cijelo smo vrijeme prikazivali videomaterijale o Africi. Kutije s dragovoljnim prilozima punile su se. Učenici su bili veseli, nastavnici nasmijani.  U srcima nam je bila radost. U ponedjeljak, 20. prosinca 2021., svi smo bili sretni što smo dio ove lijepe akcije i što smo dio Prometne škole.

Prikupili smo 1.392,20 kuna. Tome smo pridodali novčane priloge koje su učenici tijekom prosinca sa svojim razrednicama i razrednicima prikupljali u prigodne kućice-kasice. Svi naši razredni odjeli sudjelovali su u akciji. Prikupili smo 1.277,25 kuna te smo danas ukupno uplatili 2.669,45 kuna na UNICEF-ov račun.

Jedva čekamo da novac stigne u Madagaskar u prave ruke, za pravu stvar, a to je obrazovanje i bolji život djece Madagaskara. Sretni smo svi što smo dio ove akcije. Sretna sam što sam pedagoginja Prometne škole u kojoj živimo empatiju.

Sretan Božić i Novu godinu želi Vam Vaša pedagoginja

Mara Topčić-Bradanović, prof.