U radionici „Jezičnog mozaika“ kreirali smo sasvim posebnu božićnu čestitku.  Objavom videonajave knjige Lovac u žitu, koju su pod mentorstvom Madlen Zubović i Vesne Rubeše snimili učenici: Adam Lamešić, Patrik Prskalo, Gabriel Badžek i članovi Medijske skupine Prometeus Ivana Cvitanušić, Martina Klarić i Lucija Čavić, obilježavamo „Godinu čitanja“ koja je na izmaku. Ovaj je božićni glogster svojevrsni hommage legendarnom glazbeniku Johnu Lennonu koji je 8. prosinca 1980. g. okrutno ustrijeljen, a upravo je taj nesretni događaj jedan od glavnih motiva našeg filmića.

Naravno da naša čestitka ima i vedriju stranu. Svakako uhvatite sve pahuljice i poslušajte originalne zvučne zapise božićne poruke na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku koje su u Holdenovu duhu i stilu snimili naši učenici Adam, Gabriel i Din. Odabir glazbenih tema uvrštenih na glogster drugačiji je u odnosu na već svima poznate božićne pjesme. Vraćamo vas u davne sedamdesete kada su hitovi bili upravo Lennonova pjesma Happy Christmas i I believe in Father Christmas Grega Lakea koju možete čuti i u cover izvedbi zbora Sina & Friends.

Čestitku posvećujemo i svima vama uz želju i nadu da ćete u novoj 2022., ako to još niste, pročitati kultnog Lovca, da ćete se povremeno opuštati i uživati uz glazbu i stihove vječnih Beatlesa i da ćete uvijek pored sebe imati … Koga? Otkrijte sami istražujući glogster.

Sretan Božić želi vam ekipa iz Jezičnog mozaika: Petra Macolić, Beti Milardović, Vesna Rubeša i Madlen Zubović.