Prometna škola, Rijeka

domaćin međužupanijskog izlučnog natjecanja

učenika srednjih strukovnih škola u disciplini

Prometna tehnologija i logistika

Prometna je škola 10. ožujka 2023. godine pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije imala čast i odgovornost biti domaćinom WorldSkills Croatia, međužupanijskog izlučnog natjecanja učenika strukovnih škola u disciplini Prometna tehnologija i logistika.  U disciplini su se natjecali učenici koji se obrazuju za stjecanje zanimanja Tehničar za poštanske i financijske usluge i Tehničar cestovnog prometa.

Osoba koja zamjenjuje ravnateljicu Mira Žepina, prof. savjetnik zaželjela je dobrodošlicu okupljenim učenicima, mentorima i članovima Povjerenstva za provedbu natjecanja i Prosudbenog povjerenstva.

Mentori i njihovi učenici
članovi Povjerenstva

Članovi Prosudbenog povjerenstva u sastavu: Radmila Žuljević (Prometna škola Rijeka), Alen Panić (Drvodjeljska i strojarska škola), Jasminka Ančić  (Srednja tehnička prometna škola Split) te Mira Žepina kao predsjednica Povjerenstva bili su zaduženi za ispravljanje i objavu rezultata, dok su članovi Povjerenstva za provedbu natjecanja pripremili i vodili natjecanje i sva prateća događanja u maniri dobrog domaćina.

U ugodnoj radnoj atmosferi, s početkom u 9 sati, krenula je s radom nekolicina  momaka:

  • Bruno Ilić iz Srednje tehničke prometne škole, Split
  • Toni Barać iz Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju
  • Gabrijel Kovilić iz Prometno-tehničke škole Šibenik i
  • Gabrijel Montabelo iz Strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra.

Natjecateljica Stella Jakovčić iz Prometne škole, Rijeka, nažalost nije mogla pristupiti zbog bolesti.

Okušali su se u znanju i vještini iz područja svog budućeg zanimanja. Pravila bodovanja i sam model zadatka propisani su Pravilima za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola, a odobrava ih Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Natjecatelji su zadatke rješavali na računalu, u aplikaciji Timocomburza tereta koristeći se HAK-ovim kartama i kalkulatorom. Testiranje je trajalo tri sata.

Dok su učenici rješavali zadatke, domaćini su mentore odveli u kraći obilazak kako bi ih upoznali s poviješću i znamenitostima grada Rijeke.

U pratnji zamjenice ravnateljice Mire Žepine i prof. Franje Rimpfa posjetili su Svetište Majke Božje Trsatske i jedan od najljepših simbola našega Grada – Trsatsku gradinu.

Vratili su se puni dojmova nestrpljivo iščekujući komentare i izvješća svojih učenika. Po njihovim licima zaključujemo da su zadovoljni. Nakon tri sata rada simpatični su momci otišli na zasluženi domjenak.

Iako smo saznali privremeni poredak, momci će ipak trebati sačekati da se zbroje konačni rezultati u preostalim županijama kako bi se znalo tko u svibnju putuje na državno natjecanje u Zagreb.

Želimo im puno uspjeha. 😊

Medijska skupina Prometeus