Već niz godina u našoj se školi održava predavanje na temu sigurnog ponašanja u prometu. Predavanje organizira prof. Bojan Petran. Predavač, gosp. Tomislav Šepić, predstavnik Autokluba Rijeka u kojem se već godinama provodi projekt pod nazivom „Sekunda koja mijenja život“, gostovao je u našoj školi 8. veljače 2023. i podijelio brojna zanimljiva iskustva s učenicima 2. V2 razrednog odjela.

Tomislav Šepić i učenici 2. V2 razrednog odjela

Učenici su popunili kratku anketu koja je sadržavala pitanja i tvrdnje o ponašanju u prometu. Neka od pitanja možete vidjeti na fotografiji.

Predavač je podijelio brojna iskustva o prometnim nesrećama kojima je nazočio te savjetovao učenike neka uvijek budu oprezni u prometu, neka budu odgovorni i poštuju propise. Nakon toga su i sami učenici podijelili svoja iskustva u prometu, neki i prometnim nesrećama za koje su čuli ili bili sudionici. Učenici su prokomentirali predavanje kao korisno i zanimljivo, a posebno im se dopalo što je predavač govorio iz iskustva pa je predavanje uvjerljivo i privlači pozornost.

Neki su učenici istaknuli da im je najinteresantniji, iako i najuznemirujući dio predavanja bio kratki film o prometnim nesrećama s područja Rijeke. Svjedočanstva sudionika nesreća, šokantne fotografije i videozapisi očevida, razbijenih auta i obdukcijskih nalaza nisu ugodni za gledanje, ali nas svakako potiču na promišljanje o ponašanju u prometu te kako je svaka odluka koju donesemo iznimno važna i kako samo jedna SEKUNDA MIJENJA ŽIVOT.

Medijska skupina Prometeus