Svake školske godine Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika Ministarstva znanosti i obrazovanja nagrađuje istaknute pojedince zbog kontinuiranog unapređenja odgojno-obrazovnog sustava. Ove je školske godine među 511 izabranih djelatnika i naša kolegica Željka Travaš, dipl. pol., prof. savjetnik. Željka je naša djelatnica od 1998. godine. Nastavnica je Etike, donedavno i Kulture komuniciranja, dok je u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi zaposlena kao nastavnica Politike i gospodarstva. Iz njezina ćemo plodnog radnog životopisa izdvojiti tek dio. Voditeljica je brojnih projekata, mentor učenicima u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, sudac i procjenitelj na državnim smotrama iz Građanskog odgoja i obrazovanja, predavač na državnim i stručnim skupovima za nastavnike srednjih škola. Suradnica je AZOO-a, suradnica pri ASOO-u u provođenju obrazovnog istraživanja, suradnica pri NCVVO-u za izradu i ocjenjivanje ispita državne mature, suradnica MZOS-a za kurikularnu reformu, dobitnica niza priznanja za postignuća u radu, suautorica udžbenika Zaštita potrošača, Priručnika za nastavnike Zaštita potrošača i odnedavno  autorica udžbenika Politika i gospodarstvo.

Ovogodišnje je priznanje zaslužila za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika:

  • mentorstvo učenicima na natjecanjima
  • održana predavanja, radionice i edukacije
  • dijeljenje primjera dobre prakse
  • objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji.

Samo će kolege uistinu razumjeti koliko se truda, angažmana i sati rada krije iza ovih kategorija. Neizmjerno smo ponosni što je kolegica Travaš dobitnica ovako vrijednoga priznanja, a jednako tako i što je tako vrijedna, mudra i pravedna nastavnica dio našega kolektiva. Čestitamo od srca!