Dva su najsvečanija trenutka u životu svake škole: prijam prvaša i ispraćaj maturanta. Prvi je uvijek pun neizvjesnosti, iščekivanja i blage nervoze. Pitamo se tko su novi učenici, hoćemo li „kliknuti“, kako će nas doživjeti i kako taj prvi dojam učiniti nezaboravno dobrim. Razrednici bruse govore za prve dane i sate razrednika, naručuju se novi hameri za razredna pravila, popisuju podatci, čitaju pravilnici i sramežljivo, ali sigurno ulazi u priču o prijateljstvu, odrastanju i učenju koja će trajati najmanje tri ili četiri godine. Ispraćaj maturanata je pak uvijek obilježen nekom sjetnom mješavinom ponosa i slave. Nema ljepšeg osjećaja nego znati da si pomogao jednom mladom biću da u možda najizazovnijim godinama svog života postane čovjek s velikim Č. Da si mu dao što se dati moglo i pomogao da raširi svoja krila. Nema nastavnika kojeg to ne ispunjava ponosom. Ali i sjetom. Jer maturanti slaveći odlaze, a naše druženje se prekida. Odjednom hodnici škole postaju tiši, gužva je manja, a razrednici još danima listaju slike i prepričavaju anegdote o svojim razredima, pokušavajući barem na taj način produžiti druženje s njima.

Dragi maturanti, početak i završetak školovanja omeđuju jedno od najvažnijih životnih razdoblja svakog pojedinca. Period je to najintenzivnijeg razvoja, prvih ljubavi i prijateljstva, prvih snova i postavljanja temelja budućnosti svakog pojedinca. I zato i jedan i drugi trenutak treba slaviti i radovati mu se. Prvi jer vam se s vratima škole otvaraju i vrata svega onog dobroga i velikoga što kroz život možete postati, a drugi jer ste uspjeli! Napravili ste onaj najznačajniji iskorak ka osamostaljenju i opremili se znanjima i vještinama za budućnost. I ona je samo vaša!

Nadamo se da vam je vaša Prometna škola olakšala ulazak u svijet odraslosti i bavljenje prometnom strukom. Nosit ćemo vas u svojim srcima. Kao i brojne generacije prije i poslije vas obojili ste platna naših života svojima posebnim bojama i šarama. Hvala vam na tome. Koračajte hrabro kroz život, budite odvažni, pošteni i otvoreni za promjene i izazove. Nikada nemojte prestati učiti jer kada prestanete učiti, odustat ćete od sebe. I najvažnije od svega – budite dobri ljudi!

Sretno, dragi maturanti! Vrata vaše škole uvijek će vam biti otvorena.

Ravnateljica