Nismo morali do pekare jer smo sva tri kratka videospota snimili na parkingu ispred škole. Vjerujem da vam u ovom trenutku naslov nije jasan, ali bit će nakon što zavirite u naše videouratke kojima smo se prijavili na HAK-ov natječaj na temu „10 Zlatnih pravila u prometu“. Natječaj se organizira već sedmu godinu zaredom, u svrhu promicanja sigurnosti u prometu, a s ciljem poticanja stvaralaštva mladih. Na natječaj se mogu prijaviti mladi, pojedinci ili grupe, do 24 godine.

Već poznati postav Medijske skupine Prometeus koji čine Lucija Čavić, Martina Klarić, Ivana Cvitanušić i Luka Čop dobio je pojačanje. Pridružio nam se Patrik Sušanj, također učenik 3. TC razrednog odjela i nastavnica bez koje se u našoj školi gotovo pa ništa ne odvija – Gordana Senić Koprivnikar. Ona je, kao i uvijek, potiho odradila lavovski dio posla kako bi priču pretočili u film po točno propisanim propozicijama.  I tako smo se upustili i u tu avanturu i snimili tri kratka filma koji s integriranim vizualima ne smiju trajati dulje od 15 sekundi. Iako djeluje jednostavno, vjerujte, uopće nije. Iznenadili smo se kako te sekunde lete, a mi smo toliko ideja htjeli pretočiti u film. Bio bi to dugometražni.

O nagradi nismo puno razmišljali, nismo je ni dobili i to u konačnici nije ni važno. Neću sada reći onu već poznatu bitno je da smo sudjelovali, već bitno je da smo se dobro zabavili, a uistinu jesmo. Dobila sam čak i nekoliko smiješnih poruka zabrinutih kolega tipa „Neki učenici ti se  motaju oko auta ili Znaš li ti da je 3. TC u tvojem autu i Medin viče da on vozi?

Nitko nije vozio (koliko ja znam), ali vozača i suvozača izvrsno su odglumili Lucija i Patrik u što ćete se, vjerujem, uvjeriti i sami. Svakako vas pozivam da na HAK-ovim mrežnim stranicama pogledate nagrađene videouratke jer su svi izvrsni. Ali prvo pogledajte naše 😊.

Vesna Rubeša, voditeljica Medijske skupine Prometeus

Ne vozi umoran:

Ako piješ, ne vozi:

Veži se:

U izradi filmova sudjelovali su: Lucija Čavić, Luka Čop, Martina Klarić, Ivana Cvitanušić, Patrik Sušanj, Gordana Senić Koprivnikar, Vesna Rubeša